O nama

Udruga za narodne običaje “Duga” osnovana je 1981. godine na inicijativu lokalnog pučanstva naselja Duga i to s ciljem i zadaćom očuvanja kulturne baštine te njegovanja tradicije i običaja našega kraja.  Važno je istaknuti da je jedna od temeljnih zadaća udruge razvijanje međuljudskih odnosa, narodnih običaja, organizacija sportskih priredbi, suradnja s ostalim udrugama te svi ostali oblici druženja. Udruga trenutno broji oko 150 članova, a do sada je bila izrazito aktivna kroz paradnu sekciju, što se očituje u mnogobrojnim nastupima parade “Duga” na raznim karnevalima, od Rijeke, fašnika u Samoboru pa do poznatog karnevala u Veneciji. Potrebno je istaknuti da “Duga” svojim nastupom i izgledom predstavlja Grad Crikvenicu i promiče brojne vrijednosti našega kraja, od gastronomske do turističke ponude.

Kontakt: Mile Pešut (predsjednik) - 099/828-1125

Adresa: Julija Klovića 1, 51260 Crikvenica

OIB: 91415060355

RNO: 0289663