Arhiva vijesti

Dokumenti

Za preuzimanje dokumenta u .pdf formatu kliknite na njegov naziv

STATUT Udruge za narodne običaje "Duga" Crikvenica

Zapisnici s izbornih skupština:

- Zapisnik s izborne skupštine održane 02.05.2020. godine

Zapisnici s redovnih skupština:

- Zapisnik s redovne skupštine održane 03.08.2021. godine

Naši partneri

Sponzori

Medijski partneri

Paradna sekcija čuvar tradicije maškara

Najaktivnija te ujedno i najprepoznatljivija djelatnost Udruge "Duga" je paradna sekcija. Osim što svake godine obilazi kuće na području naselja Duga, paradna sekcija sudjeluje na brojnim karnevalima i maškaranim događanjima od Crikvenice, Grižana, Rijeke pa sve do Samoborskog fašnika i poznatog karnevala u Veneciji. Svake godine, već tradicionalno predvode i dječju i veliku maškaranu povorku u Crikvenici.

Udruga ima dobru suradnju s ostalim maškaranim grupama iz Grada Crikvenice i okolice pa za vrijeme maškara odlaze u gostovanja okolnim grupama, ali i svakog vikenda pozovu nekoliko grupa koje ugoste u svojim prostorijama na Dugi. Od 2014. godine, nakon višegodišnje pauze, Udruga je odlučila ponovno sudjelovati na Riječkom karnevalu. Grupa redovito broji oko 250-300 sudionika što ih svake godine svrstava među najbrojnije karnevalske grupe.

Tekst preuzet s portala crikva.hr

Uvjeti korištenja web stranice www.udrugaduga.com

Pravne napomene

Sadržaj na web stranicama www.udrugaduga.com zaštićen je autorskim pravima. Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranica www.udrugaduga.com, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Udruge za narodne običaje "Duga" Crikvenica (dalje u tekstu: Udruga "Duga") ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Udruzi "Duga" ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovim web stranicama mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Korištenjem sadržaja ovih web stranica korisnik prihvaća:

• sve rizike koji nastaju iz korištenja ovih web stranica te prihvaća
  • koristiti sadržaj ovih web stranica isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Udruga "Duga" se u potpunosti odriče svake odgovornosti:

• koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica,
  • za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za
  • bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Ove web stranice sadrže i dokumente, podatke, informacije kao i veze do drugih Internet stranica kreiranih od strane trećih osoba koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. Udruga "Duga" nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim Internet stranicama uopće te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući ali ne ograničeno na točnost, potpunost i dostupnost sadržaju na Internet stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika web stranica www.udrugaduga.com samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta ovim web stranicama te se korisniku na taj način omogućuje da se učinkovitije služi web stranicama www.udrugaduga.com i automatski istječe kada zatvori svoj preglednik. Osim toga, web stranice www.udrugaduga.com prate statističku posjećenost isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom se koristi usluga treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika web stranica www.udrugaduga.com u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html.

Obrada osobnih podataka

Udruga "Duga" se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost korisnika ovih web stranica. Udruga "Duga" može prikupljati osobne podatke korisnika, kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa samo ako iste korisnik dobrovoljno dostavi Udruzi "Duga". Udruga "Duga" će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu što boljeg uvida i razumijevanja pojedinačnih potreba i zahtjeva korisnika. Udruga "Duga" se obvezuje da navedene podatke neće učiniti dostupnim bilo kojoj trećoj strani bez izričitog pristanka korisnika.

Završne odredbe

Udruga "Duga" zadržava pravo izmjene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Udruga "Duga" zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja. O svakoj promjeni ovih uvjeta korištenja korisnici će biti na odgovarajući način i pravovremeno obaviješteni. Izmjene ovih uvjeta korištenja stupaju na snagu s datumom njihove objave na web stranicama www.udrugaduga.com.

O nama

Počeci Udruge za narodne običaje "Duga" sežu u 1981. godinu kada je na inicijativu lokalnog pučanstva naselja Duga s ciljem i zadaćom očuvanja kulturne baštine te njegovanja tradicije i običaja našega kraja osnovana Parada "Duga". Formalno je Udruga registrirana 1997. godine.

Važno je istaknuti da je jedna od temeljnih zadaća Udruge razvijanje međuljudskih odnosa, narodnih običaja, organizacija maškaranih priredbi, suradnja s ostalim udrugama te svi ostali oblici druženja. Udruga broji preko 100 članova, a do sada je bila izrazito aktivna kroz paradnu sekciju, što se očituje u mnogobrojnim nastupima Parade "Duga" na raznim karnevalima, od Rijeke, fašnika u Samoboru pa do poznatog karnevala u Veneciji. Članovi Udruge također aktivno sudjeluju i u volonterskim akcijama na području Grada Crikvenice kao što su akcije čišćenja okoliša, prikupljanja humanitarne pomoći i slične.

Potrebno je istaknuti da "Duga" svojim nastupom i izgledom predstavlja Grad Crikvenicu i promiče brojne vrijednosti našega kraja, od gastronomske do turističke ponude.

OSNOVNE INFORMACIJE

Kontakt osoba: Mile Pešut (predsjednik) - 099/828-1125

Sjedište: Julija Klovića 1, 51260 Crikvenica

Društveni prostori: Trg Duga 1, 51260 Crikvenica (zgrada MO Crikvenica Zapad - suteren)